5 statistici despre web design: pierzi clienti? Afla de ce.

Suntem in 2021, asa ca probabil ai observat pana acum ce impact are asupra credibilitatii unui business, un website.

Cu totii rasfoim online-ul in cautare de informatii, servicii sau produse. Si nu de multe ori am abandonat un website tocmai datorita faptului ca nu ne inspira incredere.

Asa ca poate acum ai constientizat si impactul imens, pozitiv sau negativ, pe care il poate avea si asupra afacerii tale – un serviciu inspirat de creare site web poate face diferenta.

In acest moment, sunt multi antreprenori care incearca sa repare un website neperformant cu unul care sa sporeasca sentimentul de credibilitate.

Daca si tu esti in aceeasi situatie, citeste in continuare.

Iata cateva statistici care te pot ajuta.

85% dintre adulti considera ca website-ul unei companii, atunci cand esti vizualizat pe un dispozitiv mobil, ar trebuie sa fie la fel de bun ca cel de pe varianta dektop

Daca utilizatorulului i se creaza sentimente de confuzie, atunci cand va naviga pe website-ul tau de pe un dispozitiv mobil, l-ai pierdut ca si client.

In 2010 cand a aparut termenul de responsive design si abordarile imediat urmatoare aparute, toata lumea a simtit un val de entuziasm. Putem deduce de ce.

Astazi insa, in 2021, responsive design-ul nu mai este de ajuns.  Uitandu-ne in urma, sa zicem acum  5 ani, am observat ca utilizatorii nu mai erau de atunci multumiti doar asezarea elementelor unui website, unul sub celalalt doar ca sa se potriveasca pe rezolutia unui smartphone.

Asigura-te ca oferi mai mult decat responsive design.

88% dintre consumatorii online, sunt mai putin predispusi sa revina pe un website dupa o experienta neplacuta

Online-ul nu iti da a doua sansa. Ca in orice alta situatie, prima impresie conteaza si nu mai poate fi schimbata decat cu eforturi colosale.

Intoarce-te la problema de baza. Website-ul tau a primit ‘tratament’ cu cele mai bune practici UI/UX? Daca nu, ajusteaza acolo unde este nevoie.

Utilizatorii petrec in medie aproape 6 secunde privind imaginea principala dintr-o pagina

Nu exista dubiu, imaginile potrivite fac diferenta. Adauga profunzime si semnificatie mesajului pe care vrei sa il transmiti prin text.

Nota: alegerea font-urilor potrivite, este o etapa cruciala in web design.

Alege imagini relevante, imagini care intra intr-un context si care nu distrag atentia de la scopul paginii respective.

Ai mai jos un ebook cu peste 20 de surse gratuite cu imagini stock de calitate.

Descarca ebook

In acelasi timp, vei fi tentant sa folosesti slidere cu imagini. Ei bine, nu o face. Toate studiile au aratat ca aratat ca au un impact negativ asupra conversiilor si a opiniei utilizatorului.

95% dintre primele impresii sunt legate de design

Sunt multe website-uri prea aglomerate sau din contra, lispite de orice logica, in termeni de design.

Daca si al tau este la fel, esti in incurcatura pentru ca un design plictisitor gen corporate, cu prea multe ferestre tip pop-up, cu text prea mult ori prea mic, toate aceste caracteristici negative, iti vor aduce pierderi.

40% dintre utilizatori, asteapta maxim 2 secunde pentru ca website-ul sa se incarce

Chiar daca viteza de incarcare a unui website este un subiect amplu, iar task-ul unul complex, mici ajustari pot face diferenta.

Desi poate fi tentant sa incarci paginile cu pagini mari ca dimensiuni, acestea pot afecta drastic viteza de incarcare. Pentru a remedia situatia poti face uz de tool-uri ca TinyJPG sau ImageCompressor.

Este randul tau

Un brand poate fi judecat de catre utilizatori si prin prisma website-ului. Asigura-te ca nu pateaza imaginea companiei tale si ai grija de prima impresie. Fa-o sa conteze.