6 Agende si caiete utile pentru graphic designeri

„Detaliile nu sunt detalii. Ele fac designul.” – Charles Eames

Designerii tind sa fie fie foarte pretentiosi si orientati catre detalii, fara a face compromisuri. In ceea ce priveste un notebook, o agenda, cauta intotdeauna echilibrul perfect dintre estetica, functionalitate si confort.

Chiar daca tehnologia ne-a oferit multe instrumente de design absolut incredibile, hartia inca tinde sa fie ‘domnitorul’ suprem, ca si depozit pentru cele mai bune idei ale noastre.

Pentru aceia dintre voi care inca mai sunt de acord ca un carnet. o agenda, este cea mai buna metoda de a colectiona schite, am realizat aceasta mini colectie demna pentru orice designer care se respecta.

Moleskine Classic Dotted

Nu s-ar putea realiza o lista asemanatoare daca nu ar exista macar un singur carnet Moleskine.

In categoria articolelor de papetarie, Moleskine este Apple-ul notebook-urilor de design, generand acelasi tip de entuziasm si loialitate ca cea mai recenta versiune de iPhone.

Chiar si cele mai simple caiete Moleskine, au ceva special si vin cu o varietate de stiluri diferite, facandu-l cel mai cautat notebook de catre designeri.

Magma Sketchbook

Ideal pentru designeri, graficieni, ilustratori sau pentru oricine lucreaza  in industriile creative.

Caietul de schite Magma, este foarte util si usor de utilizat si in acelasi timp ofera utilizatorilor sai un instrument practic, fara a interfera cu libertatea lor creativa.

Rhodia

Majoritatea caietelor Rhodia, sunt ‘pictate’ in negru sau portocaliu distinctiv si de asemenea, ai de ales dintr-o varietate de stiluri de pagina cum ar fi simpla, liniata sau punctata.

The Animator’s Sketchbook

Acest caiet de schite, marca Pixar, este foarte util pentru animatori. Divizat in mod convenabil pe baza etapelor de preproductie, fiecare sectiune incepe cu o scurta introducere si cateva exemple ca si ghid.

Util si inspirat, acest jurnal ofera spatiu structurat pentru realizatorii de materiale grafice, structurat in asa fel incat sa iti faca viata mai usoara.

Dingbats

Pentru cei mai pretentiosi dintre voi si in acelasi timp, pentru cei interesati de mediul inconjurator, Dingbats este exact ceea ce cautati – toate caietele produse sunt ecologice.

Ceea ce face Dingbats sa fie diferit de restul produselor din aceeasi categorie, este faptul ca folosesc hartie produsa de cea mai veche fabrica din Liban.

Este o hartie creata din crema de matase, fara acid, si este compatibila 100% cu stiloul, iar oaginile caietului sunt micro-perforate.

Abrams Noterie

Este un notebook pentru oameni creativi si designeri. Caietul este compact, plat, si acoperit cu panza, dandu-i astfel un aer usor boem.

Este format din pagini goale cu grile acompaniate de citate care, intr-un fel, stimuleaza gandirea iamginativa.

Randul tau

Este indicat ‘sa te rupi’, din cand in cand, de tehnologie si sa te intorci la lucrurile de baza. Si sincer, nimic nu va inlocui hartia si creionul si sentimentul pe care il ai atungi cand simti sub palma atingerea fina a unei hartii de calitate.

Decizia este a ta.