Maximalismul: Evadarea din convențional

Minimalismul a apărut din dorința de a contracara abordarea prea complicată a skeuomorfism-ului asupra web design-ului.

În loc să simuleze texturi realiste, minimalismul s-a orientat spre linii curate, forme simple, palete de culori neutre și texturi netede. În timp ce skeuomorfismul ne-a bombardat ochii cu imagini exagerate, minimalismul a oferit un sentiment revigorant de ușurință și echilibru.

Diferențele dintre Minimalism și Maximalism

Minimalismul acordă o atenție obsesivă fiecărui pixel. Fiecare imagine și conținut dintr-un layout își are locul și scopul ei. Nu există elemente vizuale străine sau orice altceva care să ne distragă atenția de la călătoria utilizatorului.

Maximalismul se eliberează de constrângerile minimalismului și lasă loc spontaneității. În timp ce minimalismul ne vorbește pe tonuri serioase și tăcute, maximalismul te invită la o petrecere zgomotoasă.

Elemente prezente în maximalism

Absurditate

Emoji-uri enervante, ilustrații ciudate, animații inutile, glume, referințe la cultura pop, chiar ouă de Paște și multe alte prostii pot fi găsite în design-urile web maximaliste.

Atunci când nu ești obligat să creezi un  design serios (orice ar însemna asta), există o mulțime de oportunități de a-ți surprinde publicul cu garda jos și de a-l duce uimi.

Scheme îndrăznețe de culori

Culorile contrastante, suprasaturarea și încălcarea tuturor regulilor teoriei culorilor, fac parte din abordarea maximalistă.

Umplerea fiecărui spațiu

Spațiul negativ poate oferi un sentiment de calm și ordine în minimalism. Dar în maximalism, spațiul negativ este doar o gaură în perete ce trebuie umplută.

Retro, retro, retro

Grafica jocurilor video de școală veche, tipografia groovy pulp din anii ’70 și tabăra din anii ’80 își găsesc loc în design-urile maximaliste.

Discordanță vizuală

Designerii care alex Maximalism-ul, experimentează cu perspectiva, dimensionalitatea și gândirea la scară mare pentru a crea website-uri neechilibrate și ciudate.

Exemple de Maximalism în web design

Evadează din convențional

Maximalismul nu înseamnă că îi vei face pe toți fericiți și clar nu este pentru oricine.

Dar pentru cei cărora le place, maximalismul este abordarea potrivită pe care trebuie să o ai atunci când vrei să faci o declarație puternică de brand, când vrei să ieși din zona de mediocritate.

TOOLBOX

Recomandări de tool-uri și instrumente de marketing

Listă cu cele mai bune tool-uri și instrumente de marketing pentru a avea o afacere online de succes.

Vizitează

Ai o idee și nu știi
de unde să începi?